Afbeelding van de Antelope Canyon

OVER EVA
ACCOUNTANCY

Integer & deskundig


 

EVA accountancy is in 2021 door mij opgericht omdat ik, na ruim 25 jaar bij verschillende accountantskantoren (big-four en middelgroot) in loondienst te hebben gewerkt, er van overtuigd ben dat het beroep van accountant écht anders uitgevoerd kan worden: persoonlijker, toegankelijker en rechtvaardiger. En dat op een menselijke manier.

DE MENS

Evelien van Proosdij - eigenaar EVA accountancy

DE MENS CENTRAAL


-

Voor mij draait het allemaal om de mens. De mensen achter de onderneming zijn voor mij het belangrijkst - ik ben hun vertrouwenspersoon die meedenkt.
 
Met mijn klanten ga ik graag een open, eerlijke en langdurige relatie aan. Op een basis van vertrouwen werk ik graag samen met eerlijke ondernemers voor wie de mens ook belangrijk is. Die ondernemers help ik graag verder met hun onderneming, sta ik naast de ondernemer. Met accountancy werkzaamheden, als sparringpartner, maar bijvoorbeeld ook met het meedenken over een personeelsadvertentie of door het in contact brengen met een andere ondernemer uit mijn netwerk. Elke klant is belangrijk voor mij, groot of klein.
 
Als accountant hecht ik eraan om, naast zorgvuldigheid en deskundigheid, een integer en dienstbaar beeld neer te zetten. Het belang van de ondernemer staat naast het belang van de onderneming en iedereen die daar werkt en naast het belang van de maatschappij. Dat betekent onder meer dat ik handel naar de geest van de wet. Bijvoorbeeld door ondernemers te wijzen op het morele appel van de overheid omtrent Coronasubsidies. Deze zijn snel in elkaar gedraaid en de wet- en regelgeving is ruim geformuleerd. In basis zijn deze subsidies uitsluitend bedoeld voor ondernemers die het anders niet redden.

ONTWIKKELINGEN


-

Met de steeds verdergaande automatisering in de accountancy, zou er meer tijd moeten zijn voor de ondernemer, de mens achter de onderneming. Maar door personeelstekorten en druk op de tarieven, lukt dat bij veel accountantskantoren juist niet. Ik ben ervan overtuigd dat er een kentering komt, waarin de mens weer belangrijker wordt, ook in de accountancy. Een tijd waarin ‘meer, beter en groter’ plaats maakt voor ‘genoeg is genoeg’. Dit zie je nu al bij een groep twintigers en dertigers die bewust voor het persoonlijke boven het zakelijke kiezen: werk dat echt bij ze past, meer tijd voor ontplooiing en sociale contacten.
 
Steeds meer ondernemers begrijpen inmiddels dat duurzame winst gebaseerd is op een goede relatie met hun medewerkers, klanten en de maatschappij. Hierin neem ik graag mijn verantwoordelijkheid door te beginnen met het opbouwen van een duurzame relatie met jou.
"Aagesloten bij NBA, de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants en NOVAK, voor het mkb-accountantskantoor."

KWALITEIT


-

Ik hecht grote waarde aan kwaliteit. Daarom werk ik zelf met bekende en betrouwbare softwareleveranciers als MS365, Basecone, Twinfield, Visionplanner en Nextens.

Deze softwarepakketten zijn allemaal in de cloud; alle informatie, van boekhouding tot jaarrekening en van aangifte tot permanente bescheiden, is daardoor overal toegankelijk.

Werk jij toch liever met andere software? Ook dat is geen probleem.

De kwaliteit wordt verder geborgd doordat ik aangesloten ben bij Novak en gebruik maak van hun kwaliteitssysteem.

Kwaliteit staat ook voor het wettelijk beschermde beroep van accountant. Zo ben ik gebonden aan gedrags- en beroepsregels:

  • Sinds 1997 sta ik ingeschreven bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA);
  • Mijn vaktechnische kennis houd ik op peil met scholing, vakliteratuur en collegiaal overleg;
  • Ik ben onderworpen aan tuchtrechtspraak;
  • Voor het geval ik onverwacht langer uit de roulatie ben heb ik waarneming geregeld. Enkele keren per jaar overleg ik met mijn waarnemer, zodat zij weet wie mijn klanten zijn en wat er bij hen speelt. De continuïteit van jouw financiën is dus gegarandeerd.

DE PERSOON ACHTER EVA


-

In Den Haag woon ik samen met vijf mannen; Maurice en onze vier puberzonen.

Tijdens vakanties wandel en kampeer ik graag in de natuur, bijvoorbeeld in Noorwegen nabij de fjorden (sneeuw midden in de zomer), in Schotland met zijn ruige landschappen (dolfijnen spotten) of in de bergen van Zwitserland (prachtige vergezichten).

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te bakken en uitgebreid te koken, tijd door te brengen met vrienden, te lezen en yoga te beoefenen.

DE PERSOON ACHTER EVA


-

In Den Haag woon ik samen met vijf mannen; Maurice en onze vier puberzonen.

Tijdens vakanties wandel en kampeer ik graag in de natuur, bijvoorbeeld in Noorwegen nabij de fjorden (sneeuw midden in de zomer), in Schotland met zijn ruige landschappen (dolfijnen spotten) of in de bergen van Zwitserland (prachtige vergezichten).

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te bakken en uitgebreid te koken, tijd door te brengen met vrienden, te lezen en yoga te beoefenen.